Koronavirus


Poštovani roditelji,

Napokon odlične vijesti – OD SLJEDEĆEG PONEDJELJKA VIDIMO SE PONOVO U VRTIĆIMA!!!

Novom Odlukom Kriznog Stožera od ponedjeljka 25.05.2020. prestaje obustava redovnog rada predškolskih ustanova. Molimo da pročitate upute objavljene na web stranici HZJZ, a ovdje dole samo kratki citat:

Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.

Upoznavanje s uputama – Važno je da roditelji/skrbnici i djelatnici budu upoznati s ovim uputama:

da ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19,

da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19. Ne preporučuje se da se uzima izjava od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu vezano za ove upute. Roditeljima treba omogućiti naknadno uključivanje djeteta u vrtić i školu.

Molimo Vas da do sutra (četvrtak) u 16 sati obavijestite svoje odgojitelje da li će Vaše dijete doći u vrtić u ponedjeljak 25.05. ili u ponedjeljak 01.06. (radi organizacije rada i nabave namirnica).

Roditelji čija djeca će koristiti vrtić od ponedjeljka 25.05. za mjesec svibanj trebaju platiti 25% redovne mjesečne cijene. Ukoliko će dijete koristiti usluge vrtića tek od 01.06., roditelji se u potpunosti oslobađaju plaćanja vrtića za mjesec svibanj.

Izuzetno se radujemo što ćemo se od ponedjeljka ponovo vidjeti u vrtićima i krenuti s uobičajenim radom!!!

Puno pozdrava djeci i cijeloj obitelji.

Split, 20.05.2020.

Uprava vrtića